Tekstinkäsittely

Tekstinkäsittely on monessa työssä yksi tärkeimmistä tietokoneen käyttötaidoista. AB-kortissa tekstinkäsittely on vaihtoehtoinen moduuli, jota suosittelemme ihan kaikille tietokoneen käyttäjille, joilta tekstinkäsittely ei vielä suju. Tutkinnon tarkoituksena on oppia tuottamaan sujuvalla tavalla erilaisia standardiasiakirjoja, lomakkeita, joita täytetään näytöllä, pitkiä asiakirjoja, joissa on sisällysluettelot sekä hakemistot, joukkokirjeitä ja monia muita asiakirjoja. Kun työskentelystä tulee automaattista, on työntekijällä mahdollisuus keskittyä tuottamaan sisältöä. Tekstinkäsittelystä tulee automaattista, kun harjoittelet erilaisia tehtäviä useita kertoja.

Sisältö

Tietokoneen käyttäjän AB-korttitutkinnon vaihtoehtoinen Tekstinkäsittely-moduuli sisältää seuraavat tärkeät osa-alueet:

– asiakirjamallien luominen
– asiakirjamallien muokkaaminen
– asiakirjamallien hallitseminen
– asiakirjojen suojaaminen
– osanvaihdot pitkissä asiakirjoissa
– erilaiset ylä- sekä alatunnisteet pitkissä asiakirjoissa
– pitkien asiakirjojen sisällysluettelot
– pitkien asiakirjojen hakemistot
– pitkien asiakirjojen viitteet sekä alaosassa, lopussa että ristiin viittaamiset
– lähdeluettelot pitkissä asiakirjoissa
– asiakirjojen erilaiset versiot
– asiakirjojen yhdistely
– asiakirjan versioiden vertailu
– asiakirjojen kommentit
– asiakirjojen muokkausmerkinnät
– muutosten hyväksyminen asiakirjoissa
– muutosten hylkääminen asiakirjoissa
– palstojen laatiminen tekstiin
– tekstin palstojen muokkaus
– palstan vaihtaminen
– pääasiakirjat
– tietolähteet
– tietueiden lajittelu
– tietueiden suodatus
– osoitetarrojen laatiminen
– joukkokirjeiden laatiminen
– taulukoiden luominen
– taulukoiden muokkaaminen
– taulukoiden muotoileminen
– taulukoiden ominaisuudet
– taulukot, jotka ovat keskenään sisäkkäisiä
– lomakekentät ominaisuuksineen
– lomakkeiden suojaus
– lomakkeiden tallennus
– lomakkeiden käyttö
– kuvien ja objektien lisääminen
– kuvien ja objektien muokkaaminen
– kuvien ja objektien upottaminen
– kuvien ja objektien linkittäminen
– kuvien ja objektien asetteleminen suhteessa tekstiin
– kuvatekstit
– luettelot kuvista
– vesileimat
– hyperlinkitys ja
– tunniste- sekä metatietojen lisääminen tiedostoihin.

Näyttökoe

Suorittaessasi Teksinkäsittely-moduulia näyttökokeena sinulle annetaan aikaa kokeen suorittamiseen kaksi tuntia ja viisitoista minuuttia. Saat käyttää apunasi muistiinpanojasi sekä muita materiaaleja.

Saat hyvät ja monipuoliset oppimateriaalit Tietox oy:lta sähköisessä muodossa nopeasti ja vaivattomasti suoraan sähköpostiosoitteeseesi. Emme painata opiskelumateriaaleja lainkaan, koska noudatamme vihreän toimiston periaatteita ja haluamme näin säästää syntyvää paperijätettä ja tätä kautta luontoa. Toivomme, että myös materiaalin meiltä tilanneet opiskelijat käyttäisivät harkintaa ennen kuin tulostavat materiaalia! Säästetään yhdessä luontoa ja pyritään käyttämään materiaaleja sähköisessä muodossa!
Jos haluat tilata Tietokoneen käyttäjän AB-kortin itseopiskelumateriaalin sähköisessä muodossa suoraan sähköpostiisi, voit tilata materiaalit sähköpostitse osoitteella tilaus@tietox.fi . Saat paluuviestissä tilinumeromme, jonne sinun tulee maksaa materiaalista 15 euroa kuuden arkipäivän sisällä siitä kun lähetimme tilinumeron sinulle. Jos et maksa kuuden arkipäivän sisällä, katsomme tilauksen peruuntuneeksi emmekä lähetä sinulle itseopiskelumateriaaleja. Kun maksu näkyy tilillämme, lähetämme materiaalin sinulle siihen sähköpostiosoitteeseen, jolla teit materiaalitilauksen, kahden arkipäivän sisällä maksun näkymisestä tilillämme. Mukavia ja antoisia opiskeluhetkiä!

Jos haluat lisätietoja tarjoamastamme itseopiskelumateriaalista, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, jonka tavoitat maanantaista tiistaihin kello 8-15 välisenä aikana, keskiviikosta torstaihin kello 9-16 välisenä aikana, perjantaisin kello 12-17 välisenä aikana sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-15 välisenä aikana numerosta +358 456765432. Voit myös tiedustella tuotteistamme sähköpostitse osoitteella asiakaspalvelu@tietox.fi . Annamme mielellämme lisätietoja myös tietokoneen käyttäjän AB-kortin sisällöistä sekä kortin suorittamisesta ja tutkintojen suorituspaikoista. Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä tietokoneen käyttäjän AB-ajokorttiin liittyvissä asioissa! Otathan huomioon, että esitteet tilataan esitetilauksia varten laadittua edellä mainittua tilaussähköpostia käyttäen ja että asiakaspalvelu ei ota tilauksia vastaan, vaan ainoastaan neuvoo ja opastaa sekä antaa lisätietoja koskien sekä itseopiskelumateriaalejamme että tietokoneen käyttäjän AB-ajokorttia. Toisaalta tilaussähköpostin kautta ei ole mahdollista saada lisätietoja tuotteistamme tai tietokoneen käyttäjän AB-kortista, vaan tällaisissa tilanteissa sinun tulisi kääntyä asiakaspalvelumme puoleen.